KIYMA MAKİNESİ KULLANIM VE BAKIM TALİMATI
KIYMA MAKİNESİ KULLANIM VE BAKIM TALİMATI
1. AMAÇ: Bu talimatın amacı Kıyma Makinesi’nin kullanım ve bakım faaliyetlerini standart bir hale getirmektir.
2. KAPSAM: Bu talimat Kıyma Makinesi’nin kullanım ve bakım faaliyetlerini kapsar.
SORUMLULAR: Bu talimatın uygulanmasından ilgili mutfak personeli sorumludur.
UYGULAMA:
KULLANIMI:
. Temiz ve dezenfekte edilmiş makine parçaları sırasıyla takılır. Orta mil, bıçak, ayna ve makine başlığı iyice sıkılır.
. Makinenin şalteri açılarak enerji gelmesi sağlanır.
. Makinenin start düğmesini sağa doğru çevirerek makine çalıştırılır.
. Önceden hazırlanmış küçük et parçaları azar azar makinenin boğazına atılır ve bir tokmak yardımıyla aşağıya bastırılır. Bu işlem el ile yapılmaz.
. İş bitince start düğmesi sola çevrilerek 0 konumuna getirilip şalter kapatılır.
. Makine parçaları takılış işleminin tersini yaparak sökülür ve temizlenir.
BAKIMI:
. Makine her iş bitiminde zaman kaybetmeden sıcak sabunlu su ile içi ve dışı güzelce yıkanır ve bol su ile sabun kalmaması için durulanır. Makineden sökülen parçalar bulaşıkhanede yıkanıp 700 C su dolu küvete konur oradan çıkarılıp kurumaya bırakılır.
. Arızası durumunda Teknik Servise “Teknik Servis Arıza Bildirim Formu” İle bildirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder