İşletme Tipine Göre Mutfak Çeşitleri

İşletme Tipine Göre Mutfak Çeşitleri
Geleneksel restoranlar

  Hızlı servis sunan restoranla

 Sağlık kuruluşlarında yiyecek hizmetler

  Orta öğretim kurumlarında yiyecek hizmetleri

  Üniversitelerde yiyecek hizmetleri

  Otel, motel ve tatil köylerinde yiyecek hizmetler

  Askeri birliklerde yiyecek hizmetleri

  Ulaştırma araçlarında yiyecek hizmetleri 

 Endüstriyel (kurumlarda) yiyecek hizmetleri

  Perakende ya da hazır yiyecekler

 Rekreasyon amaçlı yiyecek hizmetleri 

Yiyecek-içecek hizmetleri endüstrisinde yer alan mutfaklar temelde verdikleri hizmetin amacı ve sundukları menüye göre farklılık göstermektedir. Bu mutfaklar endüstriyel mutfak ya da profesyonel mutfak gibi isimlerle de anılabilmektedir. Endüstriyel mutfaklar hem miktar hem de çeşit açısından çok sayıda yemek üretilen yerlerdir. Bu tanım çerçevesinde yiyecek - içecek endüstrisinde yer alan, ticari mutfaklar, şunlardır:


Otel mutfağı 

 Özellikli restoran mutfağı ( Steak house, deniz ürünleri restoranı vb.) 
 Fast food mutfağı 
 İşletme dışı yeme hizmeti sağlayan mutfaklar (catering vb.)
  Anlaşmalı ya da endüstriyel yeme-içme hizmeti sağlayan mutfaklar
  Havayolu ikram hizmetleri mutfağı
 Gemi mutfağı



Yorumlar

Popüler Yayınlar