Gastronom Küvetler ve Çelik Saklama Kapları

 Gastronom Küvetler ve Çelik Saklama Kapları
Gastronom kapları; uluslararası ölçülere göre hazırlanmış ve ölçüleri belirlenmiş herkes tarafından kabul görmüş mutfak araç gereçleridir. Bu kaplar her yere uyum sağlamaktadır. Gastronom ölçülere göre fırınlar, buzdolapları, taşıma rabaları, istif rafları ve birçok ekipman yapılmaktadır. Gastronom ölçülerde tepsi, değişik derinlikte küvet ve süzgeç takımları vardır.


 Ölçekleriyle gastronom küvetler
  1/1 GN kap ölçüsü 325 mm eninde ve 530 mm boyundadır.

  2/1 GN kap ölçüsü 530 mm eninde ve 650 mm boyundadır.
 
 1/2 GN kap ölçüsü 265 mm eninde ve 325 mm boyundadır

  • Süzgeçli Gastronom Küvetler
  • Çeşitli Gastronom Küvetler
  • Çelik saklama kapları ve dondurma küveti
Yardımcı Araç Gereçler
Kalbur ve un eleği; 25-30-40 cm çapında olup hamur hazırlama ürünlerinin hepsinde kullanılacak olan un, kabartma tozu, pudra şekeri gibi malzemelerin elenmesi için kullanılır.

Rendeler; birçok ürünün( peynir, domates, salatalık, kabak vb.) hızlı şekilde küçük parçalar halinde hazırlanmasında kullanılır.
  • Süzgeçli Huni
  • Ölçülü mayonez kabı
  • Ölçülü maşrapa
  • Ölçü kabı
  • Dörtlü ölçek seti
  • Dörtlü ölçek kaşık seti
  •  Patates Ezici
  • Sos Hunisi
Karıştırıcılar (Mikserler), Blenderlar

Karıştırıcılar (Mikserler) Mutfağın önemli aletlerindendir. Mutfağın her bölümünde kullanılabilen bu makine, karıştırma, çırpma ve yoğurma işlerini yapar. Karıştırma hızı ayarlanabilir. Kullanım amacına göre değişen ve takılıp çıkarılabilen uçları vardır. 

Genel olarak ortak özellikleri şunlardır:
  Farklı motor gücünde çalışabilen

  İki hızlı çalışabilen hamur karıştırma kolu olan

  Farklı derinlikte paslanmaz çelik kazanları vardır.

  Paslanmaz çelik hamur karıştırma kolu ve kazana sahiptir


El Blenderleri

Çırpma ve karıştırma işlemlerini zahmetsiz ve hızlı bir şekilde gerçekleştiren el blenderleri genel özellikleri şöyledir

  Paslanmaz doğrayıcı bıçaklar 

 Çıkartılabilir çelik çırpma ucu

  Isıya dayanıklı,kademeli hız düğmesi 


Doğrayıcılar ve Dilimleyiciler

Mutfaklarda kullanılan doğarayıcı dilimleyici robotlar, yiyecekleri birkaç farklı şekilde dilimleyebilmektedir. Bu sahip oldukları farklı bıçak çeşitlerine bağlıdır. Dilimleyiciler mutfakta birçok işi kolaylaştırsa da birçok iş kazasına neden olur. Kullanan personelin bu konuda iyi eğitilmesi gerekmektedir. 



Genel olarak ortak özellikleri şunlardır:
  Kolay çıkarılabilir bıçak ve kazan
  Çift devirli zaman ayarlı dijital kontrol panosu. 
 Güvenlik sensörü. 
 Paslanmaz gövde ve kazan




Et kıyma makineleri
Paslanmaz çelikten yapılmış olmalıdır. 
• Kolay sökülebilir, kolay temizlenebilir olmalıdır. 
• El koruma ünitesi bulunmalıdır.



Öğütücü
  •  Paslanmaz çelikten yapılmış olmalıdır. 
• Güvenlik sensörü bulunmalıdır. 






Patates soyma makinesi
• Paslanmaz çelikten yapılmış olmalıdır.
 • Dijital kontrol panolu olan modelleri vardır.
 • Uzun süre kullanılabilen güçlü bir zımparaya sahip olmalıdır.
 • Patatesi kısa sürede soyabilmelidir





Dilimleyici
Mutfaklarda kullanılan dilimleyici robotlar, yiyecekleri birkaç farklı şekilde dilimleyebilmektedir.

 Bu sahip oldukları farklı bıçak çeşitlerine bağlıdır. Dilimleyiciler mutfakta birçok işi kolaylaştırsa da birçok iş kazasına neden olur.
 Kullanan personelin bu konuda iyi eğitilmesi gerekmektedir











Yorumlar

Popüler Yayınlar